När vi fattade beslut om budget för Malmö 2010 var vi tvungna att lägga ett sparbeting på 1 procent på alla kommunens verksamheter. Hade vi styrt kommunen själva hade vi hellre höjt skatten men ibland måste man kompromissa.

Men med tanke på regeringens ovilja att bromsa den ekonomiska krisen och att vi i Malmö faktiskt beslutade att underbalansera budgeten kunde köpa besparingarna.

Det känns därför bra att vi nu drar tillbaka 75 % av besparingarna på stadsdelarna. Det är ju där vård, skola och omsorgen ligger. Det har varit ett tufft år och det har genomförts en del riktigt dåliga besparingar i Malmö. Besparingar som en vänsterpartist har svårt att stå för. Så nu hoppas jag att tillskottet som kommer sent men ändå tillför stadsdelarnas budget ska underlätta och eliminera dåliga besparingar.

Men det är klart det skulle behövas ännu mer pengar och det måste var vänsterpartiets uppgift att noga följa vad som händer i verksamheterna och sätta stopp när det går överstyr. Det finns mer pengar och vi har redan gått ut tillsamamns med socialdemokraterna och sagt att vi återkommer med mer resurser i början av nästa år.