Vellinge kommun tvingas efter hård debatt ta emot ensamkommande flyktingbarn. Moderaterna i Vellinge har mött motstånd från såväl vellingebor som partiet centralt.

Flyktingfientligheten hos vellingemoderaterna är dock inte något unikt för moderaterna. Moderate riksdagsledamoten Staffan Appelros sa nyligen att han kan tänka sig ett samarbete med det öppet främlingsfientliga sverigedemokraterna.

I Malmö vill moderaterna att det ska införas krav på jobb och bostad innan anhöriga, t.ex. barnen i en familj, ska få komma efter till Sverige. Både sd och moderaterna i Malmö har krävt utegångsförbud för ungdomarna i Rosengård i Malmö, bara för att de bor i just denna stadsdel. Den inhumana synen på flyktingar och invandrare är inte ett Vellingefenomen, utan ett moderatfenomen.

Martina Nilsson (v)