Inte nog med att Vellinge, som är en mycket rik kommun, vägrar ta emot flyktingar. Nu protesterar man mot att flyktingar ens vistas i kommunen.

Många vellingebors och vellingepolitikernas fullständiga brist på medmänsklighet visar sig tydligt när det väcks helt vansinniga proteststormar mot ensamkommande flyktingbarn.

Jo, du läste rätt vuxna, välmående människor protesterar mot att ensamma barn som flytt från krig och förföljelse ens skulle få lov att befinna sig i deras kommun.

I Skånska dagbladet säger en vellingebo att han tycker att ägaren som hyr ut vandrarhemmet till boende för barnen spelar ryskroulette – för risken är att någon kan bränna ner det. Han oroar sig för vad en sådan brand skulle göra för Vellinges rykte. Ert rykte är redan att ni är mörkblå med allt tydligare stänk av brunt – och att man oroar sig för kommunens rykte snarare än barnens hälsa vid en brand spär bara på bilden av det räliga Vellinge.

Vänsterpartiet vill att en lagstiftning ska genomföras som gör samtliga kommuner i Sverige skyldiga att tillhandahålla flyktingmottagande. Och jag blir all mer övertygad om att detta är fullständigt nödvändigt. Med en lagstiftning skulle tjafset upphöra

– Det ska inte vara frivilligt för kommunerna att vara medmänskliga. Det ska inte vara frivilligt för kommunerna att vara inhumana.

Martina Nilsson (v)

se även Sydsvenskanoch gå in och rösta på Aftonbladet