I dagens Sydsvenskan redovisas miljönämndens förslag att slopa kravet att alla nya bostäder ska ha en parkeringsplats. Detta skulle ge lägre hyror för alla utan bil. Idag tas en stor del av kostnaden för bilparkering i nybyggda hus ut på hyran. Har du ingen bil får du betala för att huset har ett garage i alla fall. Det kan handla om över 1000 kronor i månaden i onödig hyra. Vänsterpartiet tycker det är bra att slopa kravet på att det ska byggas parkeringsplatser till alla lägenheter. De som har bil ska betala vad det kostar att parkera, inte bli subventionerade av de som inte har bil. Vi behöver bygga billigare bostäder och då ska de som valt att leva utan bil inte tvingas betala för parkeringar till de som har bil. Med dagens krav kan en hyresvärd inte inreda vindar utan att bygga parkeringsplatser också, vi skulle få både fler och billigare bostäder med miljönämndens förslag.

Anders Skans (V)